HOMEPAGE

info@setcases.org
Setcases - El Ripollés - Catalunya

Setcases.org Forum    Guia de Serveis

 

Qui Som


Contacte
Joan Isern Batlló i Carrera (1821-1866)

Qui era Joan Isern Batlló


El botànic Joan Isern Batlló i Carrera va néixer a Setcases el 25 de setembre de 1821. Des de petit va sentir curiositat per la natura que l'envoltava i acompanyava pel Pirineu als herbolaris de Viladrau.

En el 1839 inicià estudis eclesiàstics al Seminari de Girona. Després marxà a Barcelona per ampliar-los amb els de Botànica aplicada a l'Agricultura.

El 1845 tornà a Girona per fer-se batxiller en Filosofia, requisit per ingressar a la Facultat de Medicina. A finals de 1847, a la Universitat de Barcelona, inicià la carrera de Medicina, tot i que per viure venia les plantes que recol·lectava recorrent gran part de Catalunya i el Pirineu.

Els seus professors de la Universitat de Barcelona el van animar a seguir la seva vocació botànica, ajudant-lo a presentar-se a una plaça de Col·lector en el "Museo de Ciencias Naturales de Madrid", càrrec que ocupà oficialment el 2 de juny de 1854. Va acabar els seus estudis mèdics el juliol de 1854, data en la que obtingué el grau de Batxiller en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Madrid.

A mitjans de setembre de 1856 es casa amb Tomasa del Olmo, amb la que te una filla i dos fills.

Per la reforma del Reglament de Museu de Ciències Naturals en Joan Isern és promogut a professor agregat a la càtedra de Botànica de la Universitat de Madrid.

El 1860 Isabel II decideix enviar una comissió de científics a Sudamérica per estudiar la flora i la fauna d'aquell continent. En Joan Isern i Batlló és escollit per acompanyar a altres il·lustres científics en aquella missió coneguda com la "Comisión Científica del Pacífico", en la que va reunir més de 8.100 espècies de plantes, etiquetant-les amb la localitat, data, hàbitat, noms vulgars, usos i aplicacions, que encara son d'estudi obligat pels amants de la botànica.

La missió s'allarga fins 1866, però en Joan Isern cau malalt d'una picada de mosquit i torna a Madrid a finals de 1865, on mor el 23 de gener de 1866.


Enllaços sobre Joan Isern Batlló
Biografia per Miquel Perals i Descamps
Biografia per Dolores i Pilar Rodríguez Veiga Isern
Expedició científica al Pacífic 1862-1866 (Web del C.S.I.C.)
El estudiante de las hierbas. Diario del botànico Juan Isern Batlló y Carrera (resenya del llibre de Paloma Blanco Fernández de Caleya)

TOP HOMEPAGE

© Setcases.org,